Sport

Det finns idag en stor marknad för olika klockor som är speciellt anpassade för fysiska aktiviteter. Tekniken utvecklas hela tiden och klockor är inte ett undantag. Från att ha varit väldigt enkla, digitala ur som löpare och idrottsmän använts sig av kan man nu istället utnyttja en högteknologisk lösning som kombinerar många värdefulla komponenter när det gäller mätning och statistik som hjälper idrottsmän att analysera deras insatser och därmed också utvecklas.

Det finns otroligt många tekniska lösningar i dessa klockor och vi tänkte här fokusera på några som är speciellt bra för att förstå hur ens aktivitet har sett ut. Det finns bland annat en elektronisk kompass i dessa klockor som gör att du aldrig kommer behöva oroa dig om att hamna vilse. Dessutom har den en GPS-sändare i sig så du kan i efterhand gå in och titta hur du har rört dig under träningen, samtidigt som du med hjälp av klockan kan räkna ut medelhastigheter och specifika hastigheter som du håller på olika delsträckor. Självklart finns det också en pulsmätare som man kan använda sig av när det kommer till att analysera resultatet ytterligare och vad man eventuellt kan göra bättre.

Som vanligt när det kommer till sportklockor av dessa typer har de också tidtagarfunktion, vilket gör att du kan lägga upp ett intervallschema under din aktivitet. De är också väldigt stryktåliga, och tål vatten bra, så du behöver inte oroa dig för att de ska gå sönder. En given klocka för den aktiva människan som uppskattar en värdefull och funktionell klocka som exempelvis en Michael Kors.